ben faydherbe grafisch ontwerp

 stadhouderslaan 9

 2517 HV den haag

 m

 e

06  1436 7280

info@benfaydherbe.nl

 www.benfaydherbe.nl    

Ben Faydherbe (1958) volgde de opleiding Grafische- en Typografische vorm­geving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag van 1977-1982.

Na een periode werkzaam geweest te zijn voor Vorm Vijf in Den Haag begint hij in 1986 studio Faydherbe/De Vringer. De interesse in de beeldende kunst en vorm­geving van de 20e eeuwse avantgarde is een belangrijke inspiratiebron. Vanaf de start van de studio worden, naast werk voor de rijksoverheid, het bedrijfsleven en particuliere opdrachtgevers, veel affiches vormgegeven voor de culturele sector, o.a. voor het Filmhuis Den Haag, Theater aan de Haven en het Haagse Zomer festival. In 1998 heeft de studio met dit werk een expositie in de DDD Gallery in Osaka met de titel ‘Look back into the future’.

Ben Faydherbe verzorgt de visuele identiteit voor diverse grote organisaties, zoals de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Daarnaast zijn huisstijlen ontwikkeld voor verschil­lende particuliere opdrachtgevers waaronder de vormgeving voor tentoon­stellingen en filmavonden van kunstenaarsinitiatief Stichting Ruimtevaart.

Affiches van Ben Faydherbe zijn o.a. opgenomen in de collectie van het MOMA, NY, Cooper Union, NY en Museum für Gestaltung, Zürich. Werk van Ben Faydherbe is opgenomen in vele nationale en internationale publicaties.

 

Ben Faydherbe is aangesloten bij de BNO: Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (www.bno.nl) en sinds 2002 lid van AGI: Alliance Graphique Internationale (www.a-g-i.org).